Gastronomie

Slovinská gastronomie je silně ovlivněna vlivem okolních zemí. V přímořské oblasti se setkáte s delikatesami italského původu (pizza, rizoto, pršut, žlikrofi podobné raviolám), v alpském regionu s pokrmy rakouského (klobásy, štrůdl, Dunajski zrezek, což je Vídeňský řízek) a v panonské nížině ochutnáte jídla známá z maďarského regionu (guláš, papriková klobása). Současní šéfkuchaři propojují tradiční kombinace chutí, lokální suroviny a nejmodernější gastronomické trendy. Ve Slovinsku najdete přátelské hospůdky, ale také nespočet cenami ověnčených restaurací.

Fotogalerie

Farmářské produkty (www.slovenia.info, photo: Jost Gantar)Vynikající sýry (www.slovenia.info, photo: Boris Pretnar)Domácí pršut (www.slovenia.info, photo: Boris Pretnar)Slovinské tradiční dezerty (www.slovenia.info, photo: Marko Petrej)Gastronomie (www.slovenia.info, photo: Iztok Medja)Hiša Franko (www.slovenia.info, photo: Tomo Jesenicnik)Hiša Franko (www.slovenia.info, photo: Tomo Jesenicnik)Speciality šéfkuchařky Ana Roš (www.slovenia.info, photo: Dean Dubokovic)Speciality šéfkuchařky Ana Roš (www.slovenia.info, photo: Dean Dubokovic)Tradiční pokrmy (www.slovenia.info, photo: Tomo Jesenicnik)Bledská Kremna Rezina (www.slovenia.info, photo: Tomo Jesenicnik)Místní delikatesy (www.slovenia.info, photo: Tomo Jesenicnik)Tradiční kuchyně Istrie (www.slovenia.info, photo: Matevz Kostanjsek, Grusa Zorn)

Seznam hotelů

Vyhledávání hotelu v mapě


SLOVINSKO - ZELENÝ DRAHOKAM V PODHŮŘÍ ALP

Je možné uplatnit benefity (Edenred/Sodexo)

Napište nám - poradíme Vám s výběrem